mandag den 28. februar 2011

Post Oscars

Så er årets største aften overstået. Efter en lang nat foran tv'et og min computer, løb jeg nærmest ind i sengen da showet var ovre. Og heldigvis sluttede det omkring 5.40, ca. 20 minutter inden jeg havde forventet.

Så hvorfor sidde oppe hele natten for at se noget, jeg egentlig bare kan tjekke på nettet dagen efter, spørger du. Well, jeg kan rigtig godt lide at se de store stjerne ankomme på den røde løber, se deres interviews eftersom de bevæger sig tættere og tættere på. For lige så ofte som jeg falder for en film (og en tv-serie), falder jeg for skuespilleren bag karakteren. Derfor er det fedt, at se så mange af mine favoritter samlet på et sted, og se dem interagere udenfor filmen og setttet. Derudover, kan jeg godt lide de jokes der ofte finder sted på den store scene og de flotte (og nogle gange pinlige) takketaler de forskellige vindere giver. Og så er der jo selvfølgelig de flotte kjoler - jeg er jo ikke pige for ingenting!

Så er spørgsmålet bare: hvordan var årets showet? Jamen det var egentlig meget godt, og så alligevel ikke. Det var tydeligt at se, at Oscar folkene mangler de unge seere og derfor valgte Anne Hathaway og James Franco til at være værter i år. For sidste år var det jo Steve Martin og Alec Baldwin, hvilket jo er i den anden ende af ekstremet. Det gjorde mig egentlig ikke så meget, at de unge var i hovedsædet i år.. Men jeg endte med at savne at værterne snak om de mennesker der sidder i publikum, og de nominerede der er netop det år. Det er nemlig noget som mange tidligere (og ældre) værter har gjort. Derudover, var mange af mine favoritter ikke til at se nogle steder (øv!), så de manglede også.

Eftersom aftenen gik, opdagede jeg at jeg faktisk rigtig godt kan lide Anne Hathaway.. og til gengældt ikke synes så meget om James Franco. Han virkede bare meget sær og passede faktisk bare slet ikke i rollen som Oscar vært.

Okay, der er så mange flere ting jeg kan sige om årets show, men posten er ved at være rigelig lang. Jeg vil slutte med at sige, at der var nogle highlights, såsom: Natalie Portmans rørende tak, Colin Firths sejr, Randy Newmans tale og Kirk Douglas som presenter. Disse er bare nogle få ting. Alt i alt, synes jeg det var et godt, omend lidt kedeligt show, hvor der ikke var de store overraskelser. Jeg fik i hvert fald en del rigtige.

søndag den 27. februar 2011

Lykkelige jeg

Som jeg nævnte i et tidligere indlæg, så er det TV2 FILM der viser Oscar uddelingen (Devil!) i aften og derfor ville det ikke blive en natte-lang-hyldest-til-alt-film-relateret for mig. MEN men men, så kom jeg i tanker om, at vi har jo en masse svenske og norske tv kanaler. Det kunne jo ikke passe, at ingen af dem ville sende den. Og jo jo, mon ikke jeg var så heldig at finde ud af, at NRK1 viser Oscar uddelingen. Og den HAR VI. Yahoo, nu er jeg glad! 

Og for at gøre det endnu bedre, så skal jeg først møde i skolen kl. 12 i morgen. Havde godt nok planlagt at stå tidligt op for at læse lektier... Men det kan jeg jo bare gøre i nat, når uddelingen bliver lidt kedelig. Sådan!

God Oscar nat til jer alle derude!


lørdag den 26. februar 2011

Årtiets udfordring - opfølgning

I forbindelse med at vores IMDB challenge er blevet skudt i gang, er det på sin plads at lige forklare 'reglerne' bag. Det bliver jo et projekt der kommer til at strække sig over nogle år - ca. 5 faktisk, hvis vi vælger at se en film om ugen. Så vi må hellere få formaliteterne på plads med det samme.

Da IMDB's top 250 liste konstant ændrer sig, har vi valgt at tage et screen-shot (som faktisk ikke blev et screen-shot, men en herre besværlig omgang bøvl i et Excel dokument) af hvordan listen ser ud lige nu. Og det er ikke engang 'lige nu' længere, da listen allerede har ændret sig igen. Pointen er, at den liste vi kommer til at følge det næste lange tid, bliver ikke præcis den samme som på IMDB, og jeg vil derfor poste den på bloggen.

Derefter er der spørgsmålet om rækkefølgen. Tager vi den fra start til slut, den anden vej rundt, eller noget helt andet? Vi har valgt at tage den forholdvis tilfældigt, fordi i nogle tilfælde er der flere film fra samme serie på listen, men hvor 2'eren kommer før 1'eren (fx. Batman og Toy Story). Så for at undgå at se dem i forkert rækkefølge, vælger vi helt selv hvilken film vi har lyst til at se, når vi har lyst til at se den.

Derudover er det ikke til at undgå, at der er nogle film vi allerede har set. I nogle tilfælde 'skubber' vi dem bagud, så vi tager dem senere og nogle vælger vi nok at springe helt over. I know, I know.. Der er ikke meget udfordring i at følge listen, hvis vi ikke ser alle 250, men jeg VED at der er nogle fusere derpå, som vi simpelthen ikke har lyst til at se igen - fx. "Blade Runner" (I know, fy skamme..). Men vi vil prøve så vidt som muligt, at se dem alle sammen! Det kan jo være, at vi/jeg ændrer mening om en film i anden omgang.

Som en sidste notits, så kan i se listen vi følger lige HER

See you later alligator!

fredag den 25. februar 2011

Den gyldne fyr

Så er det snart den tid på året igen.. Ja, du tænker rigtigt.. Det er nemlig snart Oscar uddeling igen! Siden man skal have TV2 FILM for at se det, bliver det ikke til en natte-lang-hyldest-til-alt-film-relateret for mig. ØV! Og det er netop derfor jeg har forsøgt, at ikke blive alt for excited over det, men nu er det ved at indhente mig (ja, jeg er en geek).

Men i forbindelse med Oscar uddelingen er der en række konkurrencer, hvor man kan vinde film og andre gode sager. Bl.a. er der disse to hos BDlive og Laserdisken, som jeg synes i skal tjekke ud. Konkurrencerne er meget simple at forstå, men svære at vinde: gæt hvilke nominerede render med den gyldne statuette.

Men som almindelig biograf gænger kan det være ret svært at finde rundt i de nominerede, og endda kategorierne også. Der har jeg et forslag som jeg selv vil følge, når jeg skal udfylde blanketten. I ugerne op til Oscar uddelingen er der nemlig altid to andre award shows der finder sted, BAFTA og Golden Globes. Disse sættes ofte i sammenhæng med Oscar uddelingen, da de har mange af de samme kategorier og nominerede. Ikke uden grund kaldes det 'the road to the Oscars', da disse to award shows viser favoritterne til den gyldne statuette.

Derfor kan det godt betale sig at se på vinderne for begge disse award shows, samt se på en generel oversigt til hvem der er favoritter i de forskellige kategorier, hvis man er lidt blank på nogle kategorier. Der er selvfølgelig ingen garanti! Men her er en oversigt over BAFTA resultaterne og her er en over Golden Globes.

Held og lykke!

torsdag den 24. februar 2011

One of those days..

Engang i mellem har man bare lyst til at holde fri og lave ingenting. Sådan en dag har jeg haft i dag. Når man er lidt nede og doven, og man egentlig ikke ved hvorfor. Og det var egentlig meget godt timet af min psyke, da jeg har haft skolefri i dag.

Men planen om at lave lektier, rydde op og gøre rent blev smidt ud af vinduet til fordel for en morgen, middag og eftermiddag i selskab med Will & Grace, Glee og, da jeg ikke orkede mere tv serier, Will & Grace bloopers på Youtube.

Hvilket bringer mig til emnet Youtube. Det er farligt at se noget derinde, for den smarte funktion ala 'hvis du kunne lide den, kan du måske også lide denne' kan forvandle 5 minutters "jeg skal baaare lige se den her" til 2 timers "ej den er sjov.. Og den her er skæg.. Og se, endnu en der minder om den anden sjove..". Og det var det der skete i dag. Og skurken der forvandlede de 5 minutter til 2 timer er lige HER.

Der burde dukke en advarsel op, som noget af det første, når man klikker ind på Youtube.
'BEWARE. MINUTES WILL TURN INTO HOURS. ENTER ON YOUR OWN RISK'

Don't get him wet, keep him out of bright light, and never feed him after midnight

Som tidligere fortalt, så var jeg alene hjemme med Will og Grace i weekenden. Grunden til at min bedre halvdel havde forladt mig, var fordi han var på drenge weekend sammen med hans brødre. Og da hans ene bror er movie-freak (og derfor ejer enormt mange film), havde han lige fået lov til at låne nogle film med hjem - Yay!

En af disse film var "Gremlins". Det er MEGET lang tid siden jeg sidst har set den - måske 15 år siden! Og jeg havde ærlig talt ikke meget lyst til at se den. Jeg havde lidt på fornemmeren at den ville skuffe og være meget plat.

Men nej, det var faktisk ikke så slemt igen. Plat det var den, men ellers var den faktisk helt okay. Det er jo en sort horror komedie, og det er lige præcis det man får ud af det. Den er okay sjov, lidt uhyggeligt og meget sær. Og det var sjovt at se en film, som jeg har set før men bare slet ikke kan huske. For normalt er jeg meget god til at huske handlingen, personerne og endda i hvilken sammenhæng jeg har set filmen. Denne gang var jeg rimelig blank!

Men tre ting som jeg specielt lagde mærke til:

  • Hovedpersonen Billy er faktisk lidt af en 'pain-in-the-ass' - faderen giver ham tre simple instruktioner: du må ikke gøre Gizmo våd, du skal holde ham ude af lyset og aldrig give ham mad efter midnat. Billy har ham i lyset mange gange, hvor lille Gizmo skråler 'bright light, bright light'. Stakkels lille dyr. Og da Billy hælder vand på ham, kommer der bare et sølle 'ups..'.  Og ja, han overholder så heller ikke den sidste instruktion. Ikke en main character jeg kan li'!
  • Moderen er godt nok modig! Da de ulækre Gremlins er i køkkenet og forvandler det til en krigs zone, springer hun bare lige ud i det med en stor kniv. Ikke noget man er vant til at se i en film.
  • Hvor er Gizmo bare den sødeste, nuttede lille bitte dyr længe. Kunne slet ikke holde det ud, da de klamme Gremlins spillede dart, med Gizmo på dart skiven! 
Se.. så sød!

mandag den 21. februar 2011

Will, Grace og jeg

I den lige overståede weekend, var husbonden ikke hjemme, så jeg tilbragte min tid sammen med en veninden, mine lektier og nogle praktiske-lejligheds-ting. Men jeg tilbragte nu aller mest tid sammen med slænget fra "Will & Grace", og nøj som vi hyggede os!

Der er ikke meget der er bedre end at starte på en ny serie, og så med en god nogenlunde samvittighed bruge en masse (!) timer på at se den fra start til ende. "Will & Grace" var, og kommer til at være i de kommende uger, den serie for mig.

Jeg har altid godt kunne li' "Will & Grace", men har aldrig fulgt religiøst med i det. Derfor er det en serie jeg altid gerne ville se fra ene til anden, men den har egentlig ikke været på min 'to watch' liste. Men da min klassekammerat - nu W&G pusher - tilbød mig nogle af sæsonerne til låns, ja sprang jeg da på. Og nu er jeg afhængig.


For at snakke liiidt om serien, og ikke kun mine obsessions, så er Jack og Karen mine absolutte favoritter. Endnu et godt eksempel på en serie, hvor man jeg bedre kan lide bi-karakteren(erne) end hovedpersonen(erne). De er bare så meget sjovere (ikke at Will og Grace ikke er sjove, meeen..) og SÅ meget skørere! Så hvis der er nogen derude i cyber-land der sidder med overvejelsen 'skal, skal ikke', så siger jeg SKAL! Og her er lige nogle quotes fra sæson 2 til at overbevise DIG!

Jack: I just adore a penthouse view! Ooh, my very own sexless marriage. Just like Will and Grace.
Will: No, not like Will and Grace. We don't even live together any more. She's got her own apartment.
Jack: Eight dysfunctional feet away.
Karen: Lord, they're like Siamese twins who are joined at their boring personalities.
-----
Grace: Well, you've come on a good night. Jack's mother is going to be joining us, and she doesn't know Jack's gay
Karen: How could she not know? What is she, headless?
-----
Ben: So, the salad's done, the risotto is cooking. Let's talk wine. Karen, you have any preference?
Karen: Honey, I'd suck the alcohol out of a deodorant stick; so you're asking the wrong gal, okay?
-----
Karen: Honey, love you like a cold sore!

søndag den 20. februar 2011

'Back to the Future' - nr. 72

For nogle aftener siden skete det så endelig - vi påbegyndte vores IMDB challenge! Og hvilken bedre film at starte med end Back to the Future (aka. Tilbage til Fremtiden)! Det er godt nok en film jeg har set uendelig mange gange, men skønt at have vores challenge som undskyldning til at se den én gang til.
Selv om jeg tror det er meget usandsynligt, at folk ikke ved hvad den handler om, så kommer der alligevel et recap: 

Året er 1985. Marty McFly er ven med videnskabsmand/opfinder/skøre Doc Brown, der lige har opfundet en tidsmaskine (i en bil). Samme aften som tidsmaskinen (aka. den-eneste-grund-til-at-jeg-ved-at-en-DeLorean-er-en-bil) bliver afprøvet for første gang, kommer der en gruppe libyer efter Doc og Marty. For at flygte, hopper Marty ind i bilen og inden vi ved det, er Marty blevet transporteret til 1955 - året hvor hans forældre forelskede sig i hinanden. Men da Marty jo ikke er klar over hvilken indvirkning hans tilstedeværelse kan have, kommer han til at forstyrre begivenhedernes gang da hans mor forelsker sig i ham, i stedet for hans far - UPS! Så skal Doc Brown (som jo ikke har opfundet tidsmaskinen i 1955(!)) og Marty arbejde på at føre Marty's forældre sammen igen, samt få Marty tilbage til 1985.

Back to the Future er en film som jeg altid har elsket, og altid kommer til at elske. Den har Michael J. Fox (og hvem kan ikke li' ham?!) i hovedrollen, er sjov, godt udført og har et rigtig godt cast. Ja, den er bare super god. Derudover bliver jeg nødt til at nævne musikken! Huey Lewis and the News' sang 'Back In Time' er bare awesome og tænder godt nok min geek-switch. Så hvis du ikke har set filmen endnu, så skynd dig ud at få fat i den!

Elefant vurdering:

Et stykke random trivia: 
Michael J. Fox var instruktørens første valg til at spille Marty, men pga. hans arbejde i "Blomsterbørns Børn" kunne det ikke lade sig gøre og derfor blev Eric Stoltz hyret i stedet for. Efter ca. 5 ugers indspilning besluttede instruktøren sig for at Eric Stoltz bare ikke var rigtig for rollen. Han blev fyret og så fik Michael J. Fox heldigvis lov til at påtage sig rollen alligevel. 


Og et sjovt quote: 
Marty McFly: Whoa, this is heavy. 
Doc Brown: There's that word again; "heavy". Why are things so heavy in the future? Is there a problem with the earth's gravitational pull? 


Need I say more, hva?! - humor på højt plan!

lørdag den 19. februar 2011

Let's go to the moon

Jeg har ikke været så aktive herinden i løbet af denne uge pga. skole. Og jeg har egentlig heller ikke meget tid lige nu. MEN jeg faldt lige over noget jeg lige blev nødt til at dele!

Som en sci-fi nørd med en fascination for månelandingen (jeg skrev endda min SSO om Apollo 11), blev jeg lige nødt til at dele denne trailer for "Apollo 18":


Den bliver jeg da nødt til at se! Kort sagt så tager den udgangspunkt i virkelige hændelser, men bruger diverse konspirationsteorier til at udvikle historien. I virkeligheden var Apollo 18 nemlig ikke en officiel mission, men nogle konspirationsteoretikere insisterer at mission fandt sted, og at de endda landede på månen. 

Dog er jeg lidt usikker på hvor glad jeg er for den måde filmen er blevet optaget på. Men det skal dog ikke holde mig tilbage!

mandag den 14. februar 2011

Så kreative er de i Hollywood

I aften har jeg brugt lidt tid på at surfe lidt på den fantastiske iPad. Der er (som sædvanligt) ikke noget i TV og ingen serier jeg havde lyst til at se. Så iPad'en virkede jo som en oplagt mulighed. Men (!) jeg fik sådan en lyst til at lave et blog indlæg. Men om hvad skulle jeg da skrive om?!

Heldigvis faldt jeg over denne artikel. Kort sagt, så handler den om den nye Spider-Man film. Og så siger tænker du måske "nå, en ny Spider-Man film?" og "det er da også lang tid siden jeg sidst har set Tobey Maguire!". Til det kan jeg sige: "ja der kommer en ny Spider-Man film, men nej, den er ikke med Mr. Maguire". Og som en helt naturlig reaktion siger du så "what (!) har de erstattet Tobey med en anden?", hvor jeg så siger "wrong again.... Kinda".

De har nemlig valgt at re-boote Spider-Man! (og jeg venter naturligvis på at du kommer dig efter det store chok... Ready?) Jep, du hørte rigtigt. Knap 4 år efter den sidste og knap så imponerende film, har de valgt at starte hele franchisen på ny, men med et helt nyt cast. Filmen er sat til at udkomme i 2012.

Det er godt nok ved at være en kedelig trend i Hollywood. Det er dog ikke noget nyt, da gamle klassikere er blevet lavet på ny før (fx. The Italian Job og Planet of the Apes). Men da var de GAMLE og KLASSISKE. For tiden når støvet ikke engang at falde på filmene, inden de bliver hentet ind igen og 'forbedret'. Det har vi Batman franchiset, Hulk og nu Spider-Man som udmærket eksempler på.

Hollywood er vist for alvor ved at miste kreativiteten!

søndag den 13. februar 2011

Årtiets udfordring

Jeg har som film-nørd altid ønsket at se alle de 'klassiske' film. Men det er ofte svært at finde ud af, hvilke film er egentlig klassikere. Det kan folk jo have meget skiftende meninger om. Men så er det godt vi har IMDB.com (og hvis du ikke kender denne, så shame on you!). Denne film hjemmeside har jo en af de mest ekstensive databaser over film jeg nogensinde set, og inkluderer en liste over de top 250 film der nogensinde er lavet. Så i et forsøg på at opnå et bredere film-repertoire og for netop at se 'klassikerne', har husbonden og jeg lige besluttet os for at se alle disse film! Lige nu! Ej..

Men som en sjov lille udfordring, vil jeg så blogge om hver og en af de 250 film. Jeg vil forsøge at skrive en anmeldelse for hver af dem. Og siden jeg ikke er anmelder og har virkelig svært ved at skrive sådan nogle, skal der ikke forventes en lang og ekstensiv forklaring på filmen ala filmz.dk, BT, Jyllands Posten and you name it. Jeg synes også at de engang i mellem har en tendens til at blive for 'film-intelligente' og 'artsy', forstået på den måde, at det kun er ultra film nørderne der ved alt om instruktører, komponister, manuskript forfatter og.så.videre. der kan få det fulde udbytte. Kort sagt - det er ikke altid for helt almindelig movie-goers. Så er mit mål er at skrive anmeldelse af disse - til tider - meget gamle og klassiske film til helt almindelige mennesker, der egentlig bare vil underholdes og ikke nødvendigvis ser film som 'kunst'. Uha, stort mål at sætte sig!

Bare for god ordens skyld, så tager vi nok ikke filmene i kronologisk rækkefølge. Derudover ved jeg ikke om vi kan få fat i alle 250 film, da mange af dem er lavet inden 1950'erne. Men vi vil gøre vores bedste!

Det bliver et projekt der kommer til at strække sig over en del år, men håber du har lyst til at følge vores rejse gemmen filmens udvikling!

søndag den 6. februar 2011

The wonders of app store

Som en nyklækket og tilfreds med-ejer af vidunderet iPad, er det jo klart, at noget af det første man gør er at tjekke App store (Duh..!). Og en af de første aftener som iPad ejer, lagde jeg mærke til en oversigt på App store forsiden, der reklamerede for diverse apps til film elskere. Og da der lige så godt kunne have stået 'apps til Olivia', skyndte jeg mig selvfølgelig derind for at tjekke det ud. Der var flere interessante, men specielt en formåde at fange mit blik.. Empire.
For folk der ikke ved det, så er Empire er meget populært britisk filmblad der udkommer hver måned. Man kan få det herhjemme i Danmark, bl.a. i 7-eleven. Der har jeg oftet stået og beundret den altid flotte forside og overvejet om jeg ikke bare kan nøjes med rugbrødsmadder resten af ugen, bare så jeg kunne få den bad boy med hjem i tasken. Men suk, rugbrødsmadder ikke min force, så der er desværre få eksemplarer der er kommet med mig hjem.

Men nu er Empire kommet med på app bølgen! Man kan købe digitale versioner af deres udgivelser via deres app. Og noget som jeg altid sætter pris på, så havde de en gratis - dog forkortet - udgave af en af deres udgivelser som man kunne hente. Og nøj, hvor var jeg bare imponeret.

For den digitale version indeholder det samme som papir udgaven, og koster mindre end hvis du går ned i din lokale 7-eleven. Men det stopper ikke der. Empire har virkelig taget mediet til sig og formået at udnytte nogle af de muligheder der er i at udgive et blad i digital format. Der er 'exclusive content' at finde, specielle knapper (.. og hvem elsker ikke dem?!) at trykke på og film klip i form af trailers og interviews. Hvilket jo er meget passende for et blad der skriver om film.

En fantastisk app, til en fantastisk iPad! Ulempen ved den her app frenzy, er jo så bare at man giver en masse penge for en gadget, for at få lov til at give en masse penge for apps. Men sejt er det!

fredag den 4. februar 2011

Geeky guldkorn

Jeg er en kæmpe The X-Files fan. Jeg ejer alle sæsoner, begge film og har set samtlige afsnit og begge film, alt for mange gange. Så når jeg hører fraser såsom 'Scully', 'Mulder', 'Little Green Men', 'Trust No One' og 'conspiracy theory', så er det X-files jeg tænker på. Og så kriller det lidt i min geeky mave. Derfor bliver jeg også nødt til at dele dette guldkorn, som jeg faldt over den anden dag, med jer:

Hvad ser jeg så..?

For noget tid siden, fortalte jeg her på bloggen, at jeg ser mange serier.. rigtig mange serier! Men jeg tænkte, der er da ikke meget point i at give jer trusty readers (...anyone..?) information om at jeg ser mange serier, uden at give jer et indblik i hvilke serier jeg så ser. Så det er derfor jeg laver dette indlæg i skrivende stund.. Og nu skal i bare høre godt efter og følge godt med. It's gonna be a bumpy ride..

Jeg vil for nemheden og forståelsens skyld, dele mine serier op i kategorier. Jeg kan godt li' kategorier. Det laver orden i mine tanker, som ellers kan være meget uoverskuelige. Så, for denne gang er mine kategorier (drum roll please.....):

Serier jeg følger (!)
og
Serier jeg ser (!)

Antiklimaks, I know... Jeg er virkelig ikke særlig kreativ, så i må nøjes med disse sølle kategori navne for now.

'Serier jeg følger' indeholder serier der stadig går på TV. Mere præcist de tv-produktioner der stadig er i gang, hvor der er et nyt afsnit hver uge (når de ikke holder juleferie, påskeferie, sommerferie, 'what-ever'-ferie). Så det er de serier hvor jeg følger med hver uge.. Deraf navnet.

'Serier jeg ser' er jo så noget heeelt andet, nemlig serier der stadig er i produktion, men hvor jeg ikke er up-to-date. Det er for eksempel når jeg først har 'opdaget' en serie, langt efter den er begyndt. Tiden viser så, at en 'serie-jeg-ser' ofte ender med at blive en 'serie-jeg-følger', fordi jeg når at se alle eksisterende sæsoner færdigt, inden seleveste serien er færdig. Og så bliver jeg jo nødt til at følge den til graven! (Nedenstående liste er et meget godt eksempel på dette). Derudover, så hører serier der er ude af produktion også til denne kategori.

'Serier jeg følger':

  • Desperate Housewives
  • Brothers and Sisters (en ex. 'serie-jeg-ser')
  • Gossip Girl 
  • Fringe (også en ex.)
  • Bones (også en tidligere ex.)
  • Private Practice
  • The Big Bang Theory
  • How I Met Your Mother (ex.)
  • Glee

'Serier jeg ser' (lige nu):

  • Lie to Me (som hastigt nærmer sig en ex. status)
  • Family Guy
  • Star Trek: Deep Space 9 (jeg tager et enkelt afsnit engang i mellem)
Wow, det blev faktisk meget færre end jeg regnede med. Måske er jeg ikke så taber-agtig, som jeg troede. Yay me! Og forklaring på flere af disse serier skal nok komme engang, men i deres egen indlæg.

Look what I got..!

Det burde være tydeligt for alle nu, at jeg er ret glad for at se film og tv-serier. Men det er ikke det eneste.. Udover det, is, min MacBook, min iPhone, brunch, kager og min mand selvfølgelig, kommer gadgets også rimelig højt på min liste! Så se her (!):


I know, I know.. Pretty damn cool!

onsdag den 2. februar 2011

Når TV og real-life overlapper..

Efter nogle timers lektielæsning til semesterets første skoledag (i morgen), synes jeg det er fair nok at lave noget der er lidt sjovere - nemlig at lave et nyt blog indlæg! Efter at have læst 2 1/2 artikel fra det nye fag jeg skal have i morgen, Microethnography, kunne jeg ikke dy mig da jeg fik ideen til dagens blog indlæg.

For i denne omgang kommer det passende nok til at omhandle serien 'Lie to Me'. Den omhandler Cal Lightman og hans kollegaers 'jagt på sandheden'.  De assisterer nemlig diverse mennesker (bla. FBI) med at finde ud af om fx. mistænkte, familie medlemmer og kommende ægtefæller lyver! Mr. Lightman er nemlig ekspert indenfor feltet 'microexpressions'. Det er nemlig de ansigtsudtryk der forekommer, ufrivilligt, når man har en bestemt følelse. Derudover, ser de ikke bare på hvad folk siger, men hvordan. Og så er de generelt bare mega seje til at gennemskue folks løgne!


Og grunden til jeg så synes, at det er morsomt (funny I tell you..) at nævne denne serie nu, er netop fordi at det fag jeg har valgt dette semester bla. omhandler lidt det samme. Og jeg synes altid det er dejligt når min interesse (film og TV - hvis du ikke skulle ha' fanget den endnu) overlapper med min uddannelse. Og fordi feltet jeg nu skal studere, har mange lighedspunkter med en serie jeg kan lide, så VED jeg, at jeg kommer til at være mere interesseret i faget!

Så når jeg sidder og skriver lige netop denne blog post, er det ikke kun fordi jeg kan li' det, nej nej.. Det er godt for min uddannelse! Og når jeg kommer til at se 1..2...måske 3... afsnit af 'Lie to Me' i morgen, kan jeg have en god.. okay nogenlunde.. samvittighed over det - for jeg kan jo næsten kalde det research!

tirsdag den 1. februar 2011

Where are you Will Smith..?

Ind i mellem er der nogle Hollywood stjerner, der lige pludselig er med i et hav af film, på en gang nærmest. De får kæmpe exposure og, højest sandsynligt, en kæmpe pay-check. Og andre gange, så er nogle af disse 'big-time-stars' lige pludseligt forsvundet fra jordens overflade.. (aliens maybe??)

Will Smith er begge. Indenfor ca. et år havde han hovedrollen i tre film - 'I Am Legend', 'Hancock' og 'Seven Pounds'. Dette var i 2008. Og siden da har han været pist væk! Det kan være at han blev nødt til at tage lidt fri, for at have tid nok til at bruge alle sine ny indtjente penge.

But do not fear, den rappe fyr i L.A. dukker snart op på radaren igen. Han er i øjeblikket i gang med at indspille Men In Black (MIB) 3 med Tommy Lee Jones. OG jeg har hørt rygter om at der kommer en Independence Day 2. Ved ikke helt hvordan de vil bære sig ad med den sidste, men jeg skal nok se den alligevel. Jeg er en sucker for katastrofe film. Og hvis du blander aliens med ind i det.. Tja, needles to say: I will be there! 

Så jeg kan i hvert fald sige at jeg glæder mig til at se Will Smith komme tilbage fra hans ferie. Og hvis i andre simpelthen ikke kan vente, kan i smide MIB 1 og 2, samt Independence Day på i spænding. Så er i også klar til de nye kommer.. Ellers, hvis i bare hungrer efter 'all-things-Smith', kan i da tage et smut forbi Youtube og se hans lille bitte datter - hun er kun 10 (!) - performe 'Whip My Hair'. Eller tage et smut ned i Blockbuster for at leje den nyeste 'Karate Kid', hvor hans søn Jaden spiller den almægtige karate dreng!

Og bare for at have det på det rene, så nej,  jeg ejer ikke billedet af Will Smith! Og takker selvfølgelig den rette indehaver :)