onsdag den 30. marts 2011

Konklusionen på gårdsdagens cliffhanger..

..kommer lige her! Som jeg sagde i går, så var vi så heldige, at vi fik lov til at se en film både på vej ned til Berlin og hjem igen.

Filmen på vej der ned var (drum roll please....) 'Management'! Og så tænker i sikkert 'hvafforn'en..?'. Og det havde jeg sikkert også, hvis det ikke var fordi jeg lige var faldet over dvd'en i Lidl få dage inden. Den kom ikke med hjem, da jeg syntes at coveret så død-kedeligt ud. Så nej, da jeg så navnet på filmen i bussen, tegnede det bestemt ikke godt. Der var enkelte kendte navne med, såsom Jennifer Aniston og Woody Harrelson, så det var jo ikke til at vide - god eller dårlig. Men efter omkring en halv time-tre kvarters tid besluttede jeg mig for, at jeg lige så godt kunne prøve at sove. Filmen var ret usammenhængende, kedelig og hovedpersonens (Aniston) beslutninger gav bare ikke mening. Jeg sad og tænkte flere gange: 'hvorfor i alverden gør du nu det?..' Da jeg engang vågnede igen, var der sket en del i filmen, men jeg var egentlig ret ligeglad. Ikke følelsen film skal skabe!

Filmen på vej hjem var meget bedre. Det var nemlig 'The Reader', filmen der gav Kate Winslet hendes første, og indtil videre eneste, Oscar. Jeg har set filmen før, og var ikke sååå imponeret af den dengang. Men jeg ved ikke hvad der gik galt for mig der, for jeg syntes virkelig godt om den denne gang. Historier fra 2. verdenskrig har altid fanget mig og når Kate Winslet er i fronten, bliver det jo bare endnu bedre. Filmen er utrolig sørgelig faktisk. Man jeg sidder og venter på at karaktererne skal foretage sig noget, træffe nogle svære beslutninger, tilgive og komme videre med deres liv. Men det sker bare ikke på samme måde som forventet. Derfor er det en meget tung og trist, men også virkelighedstro film. Derudover er der en del symbolik i filmen, som jeg sætter meget pris på. Men nu vil jeg ikke afsløre for meget, for jer der ikke har set den.

Som en afslutning, vil jeg anbefale jer at undgå 'Management' og skynde jer at se 'The Reader'.

Er der nogle af jer der har set dem, og hvad synes i så?

2 kommentarer:

 1. Ja, den der Managment lyder heller ikke særlig spændende, jeg var lige inde på Wikipedia for at se hvad det var for en sag :S

  The Reader er en film jeg aldrig kommer til at se, selvom jeg er vildt betaget af Kate Winslet - hvis en film bare har det mindste af krig (specielt 2. verdenskrig) som tema, så er jeg bare helt væk fra vinduet - det er slet ikke min kop the ;)

  Men man har jo et standpunkt til man tager et nyt... :D

  - Maj

  SvarSlet
 2. Hehe, ja sådan er der jo nogle der har det. Kender flere hvor det er på samme måde. Men filmen omhandler nu ikke så meget 2. verdenskrig, mere nogle mennesker der på et tidspunkt i deres liv befinder sig under krigen.
  Så hvis du engang har lyst til at ændre standpunkt, ville det være et godt sted at starte :)

  SvarSlet