søndag den 20. februar 2011

'Back to the Future' - nr. 72

For nogle aftener siden skete det så endelig - vi påbegyndte vores IMDB challenge! Og hvilken bedre film at starte med end Back to the Future (aka. Tilbage til Fremtiden)! Det er godt nok en film jeg har set uendelig mange gange, men skønt at have vores challenge som undskyldning til at se den én gang til.
Selv om jeg tror det er meget usandsynligt, at folk ikke ved hvad den handler om, så kommer der alligevel et recap: 

Året er 1985. Marty McFly er ven med videnskabsmand/opfinder/skøre Doc Brown, der lige har opfundet en tidsmaskine (i en bil). Samme aften som tidsmaskinen (aka. den-eneste-grund-til-at-jeg-ved-at-en-DeLorean-er-en-bil) bliver afprøvet for første gang, kommer der en gruppe libyer efter Doc og Marty. For at flygte, hopper Marty ind i bilen og inden vi ved det, er Marty blevet transporteret til 1955 - året hvor hans forældre forelskede sig i hinanden. Men da Marty jo ikke er klar over hvilken indvirkning hans tilstedeværelse kan have, kommer han til at forstyrre begivenhedernes gang da hans mor forelsker sig i ham, i stedet for hans far - UPS! Så skal Doc Brown (som jo ikke har opfundet tidsmaskinen i 1955(!)) og Marty arbejde på at føre Marty's forældre sammen igen, samt få Marty tilbage til 1985.

Back to the Future er en film som jeg altid har elsket, og altid kommer til at elske. Den har Michael J. Fox (og hvem kan ikke li' ham?!) i hovedrollen, er sjov, godt udført og har et rigtig godt cast. Ja, den er bare super god. Derudover bliver jeg nødt til at nævne musikken! Huey Lewis and the News' sang 'Back In Time' er bare awesome og tænder godt nok min geek-switch. Så hvis du ikke har set filmen endnu, så skynd dig ud at få fat i den!

Elefant vurdering:

Et stykke random trivia: 
Michael J. Fox var instruktørens første valg til at spille Marty, men pga. hans arbejde i "Blomsterbørns Børn" kunne det ikke lade sig gøre og derfor blev Eric Stoltz hyret i stedet for. Efter ca. 5 ugers indspilning besluttede instruktøren sig for at Eric Stoltz bare ikke var rigtig for rollen. Han blev fyret og så fik Michael J. Fox heldigvis lov til at påtage sig rollen alligevel. 


Og et sjovt quote: 
Marty McFly: Whoa, this is heavy. 
Doc Brown: There's that word again; "heavy". Why are things so heavy in the future? Is there a problem with the earth's gravitational pull? 


Need I say more, hva?! - humor på højt plan!

4 kommentarer:

 1. Fedt, nu er der blevet taget hul på ballonen - men jeg tænkte på noget, de ændrer jo hele tiden på listen, alt efter hvor mange stemmer de forskellige film får, kunne se at "Skønheden og Udyret" lige er rendt ind på plads 250, tager I dem bare løbende, med de ændringer der kommer, eller har i skrevet listen ned som den så ud, da I gik i gang med "the big challenge"? :)

  Ved ikke om det blev for forvirrende mit spørgsmål...

  - Maj

  SvarSlet
 2. @Maj: Det er faktisk et meget godt spørgsmål, og noget vi har overvejet. Og har egentlig også besluttet mig for at lave et blog indlæg med ''reglerne' omkring vores challenge.
  For nemhedens skyld har vi valgt at tage et 'snapshot' af hvordan listen ser ud nu. Desværre missede vi Skønheden og Udyret på top 250 - øv!

  SvarSlet
 3. Super - det vil jeg glæder mig til at læse, for jeg tænkte nok at det var noget i havde tænkt på, var bare lidt nysgerrig ;) ;)

  Og det kunne være sejt hvis du lige postede et screenshot af listen :)

  - Maj

  SvarSlet
 4. Det quote er såå godt :D

  SvarSlet