fredag den 25. februar 2011

Den gyldne fyr

Så er det snart den tid på året igen.. Ja, du tænker rigtigt.. Det er nemlig snart Oscar uddeling igen! Siden man skal have TV2 FILM for at se det, bliver det ikke til en natte-lang-hyldest-til-alt-film-relateret for mig. ØV! Og det er netop derfor jeg har forsøgt, at ikke blive alt for excited over det, men nu er det ved at indhente mig (ja, jeg er en geek).

Men i forbindelse med Oscar uddelingen er der en række konkurrencer, hvor man kan vinde film og andre gode sager. Bl.a. er der disse to hos BDlive og Laserdisken, som jeg synes i skal tjekke ud. Konkurrencerne er meget simple at forstå, men svære at vinde: gæt hvilke nominerede render med den gyldne statuette.

Men som almindelig biograf gænger kan det være ret svært at finde rundt i de nominerede, og endda kategorierne også. Der har jeg et forslag som jeg selv vil følge, når jeg skal udfylde blanketten. I ugerne op til Oscar uddelingen er der nemlig altid to andre award shows der finder sted, BAFTA og Golden Globes. Disse sættes ofte i sammenhæng med Oscar uddelingen, da de har mange af de samme kategorier og nominerede. Ikke uden grund kaldes det 'the road to the Oscars', da disse to award shows viser favoritterne til den gyldne statuette.

Derfor kan det godt betale sig at se på vinderne for begge disse award shows, samt se på en generel oversigt til hvem der er favoritter i de forskellige kategorier, hvis man er lidt blank på nogle kategorier. Der er selvfølgelig ingen garanti! Men her er en oversigt over BAFTA resultaterne og her er en over Golden Globes.

Held og lykke!

2 kommentarer:

 1. YAY Oscar!
  Er der noget bedre - jeg tror det ikke! Jeg er spændt på at se hvor mange jeg får rigtig, ha ha ha...

  - Maj ;)

  SvarSlet
 2. Hehe, ja jeg mangler stadig at indsende mine gæt. Men jeg er altid helt ved siden af!

  God Oscar nat til dig. Ihh, gad det var mig!

  SvarSlet